Simultan på Communityskolan

Fidemästaren Arvin Rasti var på besök på Communityskolan i Göteborg för att spela simultan mot ett gäng duktiga ungdomar som hade tränat hårt för att kunna ge Arvin en match. Dock visade sig mästaren för svår denna gång och Arvin vann alla 12 partierna men han tyckte att ungdomarna spelade bra och att det var härligt att se hur kul de hade vilket ju är det viktigaste. Flera av ungdomarna lyckade också få Arvins autograf. Nu väntar fortsatt träning med schackläraren Rutger Almqvist inför en spännande vår där höjdpunkten kommer att vara Näringslivet Möter Förorten i Nordstan fredagen den 3:e maj (14-18). Ungdomarna behöver ju medspelare så vi söker näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med. Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten om du och ditt företag vill vara med och spela.

Fuglesang redo för 26 april!

Den första svensken i rymden, astronauten Christer Fuglesang är klar för start i Näringslivet Möter Förorten i Stockholm på Cederquist huvudkontor den 26 april. Christer har ju varit med tidigare men vi är alltid lika glada över att se honom i aktion vid schackbrädet. Christers schackintresse är vida känt och han spelade till och med ett parti från rymden mot Dagens Nyheters läsare. Väl på plats kan han förbereda sig på en god stämning, många bra och spännande drag samt lite frågor om rymden från nyfikna ungdomar, en härlig eftermiddag helt enkelt.

Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om du och ditt företag vill göra Christer, Öhman Fonder, TIN Fonder med flera sällskap och nätverka samt spela lite schack ihop med duktiga ungdomar från Stockholms förorter.

Varmt Välkomna!

Schack måste spelas oavsett om man är på jorden eller i rymden

Copperstone vann i Stockholm

Det blev lag Copperstone med Prateyush Tripathi och affärsutvecklaren och investeraren Michael Mattsson som vann höstens Näringslivet Möter Förorten i Stockholm som ju spelades på Centralstationen i Stockholm. De lyckades vinna omspelet i den spännande finalen mot Advokatfirman Cederquist med Saeed Esbati och Marek Religa. Både Michael och Prateyush framhävde efter turneringen att nyckeln till att det gick så bra var att de förstod varandra och hade kul ihop. Vi hoppas att Michael kommer ihåg det om ca: 10 år när Prateyush är klar med sina studier och behöver ett jobb.

Saeed och Marek kom på en fin andraplats
Och de hade riktigt kul!

Stämningen på Centralstationen var som vanligt väldigt god och många av deltagarna bytte kontaktuppgifter eller la till varandra på Linkedin. Sveriges bästa schackspelare Nils Grandelius var på plats och gav en mycket uppskattad simultanuppvisning. Allmänheten och publiken fick också chansen att utmana landslagskollegan Erik Blomqvist i blixt med tidshandikappet 3 minuter mot endast 1 minut för Stormästaren. Den ende som lyckades besegra Erik var Martin Hede som vann en klocka från Von Doren för sin imponerande insats.

Speakern och skådespelaren Viktor Åkerblom intervjuar Nils Grandelius
Martin Hede var den enda som lyckades slå Erik Blomqvist
Sara och Adam
SEB och Revelop har kul ihop
Mohammad, Anders, Cristina och Polina trivdes ihop trots en tuff batalj på schackbrädet.
Team SEB med Tomas Foto och Philip Lindgren
Socialt schack är riktigt kul
Aryan, Erik, Lily och Hannes i en analys
Robert Okpu och Lily Popovics i djup koncentration
Hannes och Erik är redo för spel
Lag TIN Fonder med Erik Sprinchorn och Nihad Arrabov
Najat abbas som är verksamhetschef på the Good Talents fick en god partner i Handelsstudenten David Narva
Lag Knowit med Kenneth Gvein och Solomia Trustaevska hade en kul eftermiddag ihop
Stämningen var god
Nils Grandelius påväg att göra ett drag i simultanuppvisningen mot Solomia Trustaevska
Landslagets Erik Blomqvist tar sig an en utmanare
Team Swedbank med Erik Jacobsson och Botkyrkas schackstjärna Mustafa Al Dakhil
Team Next ML med dagens yngste deltagare Hanish Akshat och VDn Oscar Johansson i djup koncentration
Mustafa var väldigt nära att ta poäng av Nils Grandelius i simultanen
Stureplans restaurangen Nosh & Chow var representerade av Joel Ighe och hans lagkamrat Maxim Poley.
Vi hoppas på mer schack på Stureplan framöver.
Arrangörerna hade sån koll på tekniken och turneringen att de till och med hade tid att vara med på bild
Viktor Åkerblom med Stormästaren och landslagsspelaren Pontus Carlsson som sin vana trogen styrde upp arrangemanget

Vi hade en fantastisk eftermiddag på Centralstationen i Stockholm och vill tacka alla deltagare, sponsorer och publiken för att det blev så lyckat. Då detta var årets sista arrangemang tackar vi för 2022 och önskar er alla ett gott nytt år och så ses vi igen 2023!

Tack Stockholm för denna gång!

Amina & Björn vann i Skäggetorp

Det blev Amina Bekdash från Berzeliusskolan och Kommunalrådet Björn Alling som vann mitt i Köpcentrumet Skäggetorp Centrum. Det samspelta paret hade en kul eftermiddag ihop. Dock blev det en hel del drama i semifinalen där båda partiena slutade remi genom patt!

Linköpings Borgmästare Lars Vikinge var nöjd med sin partner Hamda som lyckades ge paret en fin vinst genom att sätta matt
Scandics hotellchef Roshan Malaltunga och Bisera
Entreprenören Jones Ali & Rayan i djup koncentration
Team Saab med Jolyana och Elin
Team LYSKRAFT med Sveriges Schackförbunds F.d. ordförande Ingvar Carlsson och Lilyan i ett spännande parti mot Civilingenjör Fransson med Jörgen och Amir
En stor anledning till varför arrangemanget gick så bra var Sam Grundel som höll koll på tekniken och Fereshteh Djalil Pour, lärare på Ulleviskolan i Skäggetorp som hjälpte till med allt möjligt.
Schack är kul!
Gabriel Nguyen och Raouf kämpade väl

Vi tackar Skäggetorp för denna gång och ett stort tack till alla deltagare, funktionärer och sponsorer som gjorde denna eftermiddag möjlig. Kul också att se så många ledande politiker och näringslivsproffs på plats i Skäggetorp. Vi hoppas att det kan leda till mer konkreta kontakter mellan lokalbefolkningen och stadens politiker och näringsliv då mångfalden man ser på Linköpings gator oftast försvinner när man kommer in på kontoret.

EnterCard stöttar schackevent för unga

För andra året i rad deltog EnterCard i schackturneringen ”Näringslivet möter förorten” i Gallerian i Stockholm. Eventet arrangeras av Schackakademin och Sveriges Schackförbund.

Eventet syftar till att motverka segregation genom att föra samman människor som inte brukar träffas och låta dem lära känna varandra på lika villkor över schackbrädet.

”Samarbetet med Schackakademin och Sveriges Schackförbund är en viktig del av EnterCards CSR-arbete. Både våra anställda och EnterCard som företag har ett starkt engagemang och intresse av att ge tillbaka till samhället. Därför är vi mycket stolta och glada över att vara en del av arrangemanget som syftar till att främja barn och ungas analytiska förmåga”, säger Carina Björkefors, Chief Development Officer på EnterCard.

Parschackturneringen går ut på att en person från näringslivet och ett skolbarn spelar tillsammans och gör vartannat drag. Alla lag spelar 4 matcher var och vinnaren i varje grupp går vidare till semifinal. Vinnare av årets turnering blev Rischta Farzana från Kvarnbyskolan och Magnus Eriksson från Kastell Advokatbyrå.

Totalt deltog 20 representanter från näringslivet och 20 elever från Kvarnbyskolan i Rinkeby.

Näringslivet tillsammans med förorten i Gallerian fredag 3 juni 2016

 

 

Precis som förra året deltog Monyx på schackeventet i gallerian ”Näringslivet tillsammans med förorten”. Eventet anordnas av Schackakademien med bidrag från sponsorer och är till för att marknadsföra schack som sport bland barn och ungdomar och motverka segregation. Det är också ett bra sätt att sammanföra människor från olika grupper som inte brukar träffas. Alla kan spela schack oavsett bakgrund, kön, ålder, språkkunskaper eller spelstyrka.

Spelformen är en parschacksturnering där spelarna gör vartannat drag och de får inte prata med varandra under partiet. Varje vuxen paras ihop med ett barn från Kvarnbyskolan i Rinkeby. Schacktävlingen är i World Cup format med ett gruppspel och sedan går de bästa från gruppen vidare till semifinal och sedermera final.

Mikael Kadri som arbetar som fondförvaltare, och som har spelat schack sedan 6 års ålder, spelade tre partier schack i kvalet med duktiga Magda från Kvarnbyskolan i Rinkeby. De första två partierna förlorade dem, men det sista partiet vann dem övertygande mot förra årets vinnare Lennart Johansson och hans spelpartner.

Schackakademien har skrivit om det lyckade eventet. Läs mer här ->