EnterCard stöttar schackevent för unga

För andra året i rad deltog EnterCard i schackturneringen ”Näringslivet möter förorten” i Gallerian i Stockholm. Eventet arrangeras av Schackakademin och Sveriges Schackförbund.

Eventet syftar till att motverka segregation genom att föra samman människor som inte brukar träffas och låta dem lära känna varandra på lika villkor över schackbrädet.

”Samarbetet med Schackakademin och Sveriges Schackförbund är en viktig del av EnterCards CSR-arbete. Både våra anställda och EnterCard som företag har ett starkt engagemang och intresse av att ge tillbaka till samhället. Därför är vi mycket stolta och glada över att vara en del av arrangemanget som syftar till att främja barn och ungas analytiska förmåga”, säger Carina Björkefors, Chief Development Officer på EnterCard.

Parschackturneringen går ut på att en person från näringslivet och ett skolbarn spelar tillsammans och gör vartannat drag. Alla lag spelar 4 matcher var och vinnaren i varje grupp går vidare till semifinal. Vinnare av årets turnering blev Rischta Farzana från Kvarnbyskolan och Magnus Eriksson från Kastell Advokatbyrå.

Totalt deltog 20 representanter från näringslivet och 20 elever från Kvarnbyskolan i Rinkeby.

Näringslivet tillsammans med förorten i Gallerian fredag 3 juni 2016

 

 

Precis som förra året deltog Monyx på schackeventet i gallerian ”Näringslivet tillsammans med förorten”. Eventet anordnas av Schackakademien med bidrag från sponsorer och är till för att marknadsföra schack som sport bland barn och ungdomar och motverka segregation. Det är också ett bra sätt att sammanföra människor från olika grupper som inte brukar träffas. Alla kan spela schack oavsett bakgrund, kön, ålder, språkkunskaper eller spelstyrka.

Spelformen är en parschacksturnering där spelarna gör vartannat drag och de får inte prata med varandra under partiet. Varje vuxen paras ihop med ett barn från Kvarnbyskolan i Rinkeby. Schacktävlingen är i World Cup format med ett gruppspel och sedan går de bästa från gruppen vidare till semifinal och sedermera final.

Mikael Kadri som arbetar som fondförvaltare, och som har spelat schack sedan 6 års ålder, spelade tre partier schack i kvalet med duktiga Magda från Kvarnbyskolan i Rinkeby. De första två partierna förlorade dem, men det sista partiet vann dem övertygande mot förra årets vinnare Lennart Johansson och hans spelpartner.

Schackakademien har skrivit om det lyckade eventet. Läs mer här ->