Näringslivet tillsammans med förorten i Gallerian fredag 3 juni 2016

 

 

Precis som förra året deltog Monyx på schackeventet i gallerian ”Näringslivet tillsammans med förorten”. Eventet anordnas av Schackakademien med bidrag från sponsorer och är till för att marknadsföra schack som sport bland barn och ungdomar och motverka segregation. Det är också ett bra sätt att sammanföra människor från olika grupper som inte brukar träffas. Alla kan spela schack oavsett bakgrund, kön, ålder, språkkunskaper eller spelstyrka.

Spelformen är en parschacksturnering där spelarna gör vartannat drag och de får inte prata med varandra under partiet. Varje vuxen paras ihop med ett barn från Kvarnbyskolan i Rinkeby. Schacktävlingen är i World Cup format med ett gruppspel och sedan går de bästa från gruppen vidare till semifinal och sedermera final.

Mikael Kadri som arbetar som fondförvaltare, och som har spelat schack sedan 6 års ålder, spelade tre partier schack i kvalet med duktiga Magda från Kvarnbyskolan i Rinkeby. De första två partierna förlorade dem, men det sista partiet vann dem övertygande mot förra årets vinnare Lennart Johansson och hans spelpartner.

Schackakademien har skrivit om det lyckade eventet. Läs mer här ->

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *