Information

Anmäl er till Göteborg 3 maj och Stockholm 14 maj!

Göteborg

2024 är här, och först ut av våra arrangemang är Göteborg och Nordstan. Den 3:e maj blir det socialt schack och mingel mitt i Nordstan. Nu söker vi näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med. Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om ni vill vara med och spela.

Programmet ser ut som följande:

14.00 – 15.00 Möjlighet för allmänheten att utmana Göteborgs VM fyra William Olsson i blixtschack

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där näringslivsrepresentanter och andra profiler spelar parschack ihop med duktiga ungdomar.

Stockholm

Vad: Näringslivet Möter Förorten i Stockholm, med mingel och parschack.

När: 14 maj

Var: På SPPs huvudkontor på Vasagatan 10

Vilken tid: 14.30 – 18.00

Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om du och ditt företag vill vara med och nätverka samt spela lite schack tillsammans med duktiga ungdomar från Stockholms förorter.

VÄLKOMNA!

Anmäl er till Linköping 1 december!

Vad: Näringslivet Möter Förorten i Linköping, parschacksturnering där varje ungdom från Skäggetorp spelar tillsammans med en näringslivsrepresentant eller politiker.

När: 1 december

Var: På Linköpings Universitet (Studenthuset)

Vilken tid: 14.00 – 18.00

Schema
14.00 – 15.00 Förevent (möjlighet för allmänheten att utmana Linköpings 19-årige juniorlandslagsman Gabriel Nguyen i blixtschack)
15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där varje ungdom från Skäggetorp paras ihop med en näringslivsrepresentant eller politiker och sedan spelar de vartannat drag utan att konversera om dragen sinsemellan.

Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om du och ditt företag vill komma till Linköpings Universitet den 1 december och nätverka samt spela lite schack tillsammans med ungdomar från Skäggetorp.

VÄLKOMNA!

Anmäl er till vår öppna parschacksturnering i Linköping – 1 december

Dags att anmäla sig till Stockholm 14 november!

Vad: Näringslivet Möter Förorten i Stockholm, med mingel och parschack.

När: 14 november

Var: På Advokatfirman Cederquist huvudkontor på Hovslagargatan 3

Vilken tid: 14.30 – 18.00

Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om du och ditt företag vill vara med och nätverka samt spela lite schack tillsammans med duktiga ungdomar från Stockholms förorter.

VÄLKOMNA!


Prao!

En positiv effekt med Näringslivet Möter Förorten är att flera av våra ungdomar kommer i kontakt med näringslivschefer och företag där de sedan kan göra sin prao. Två av våra tjejer, Ruya och Gashawa fick denna gång chansen att göra sin prao på Linköpings företaget Science Park. Här beskriver de hur de upplevde prao tiden som ju innebar allt från fysiska och digitala möten till studentmässor och svåra saker som innovationsalfabetet. https://linkopingsciencepark.se/the-power-of-praos/ 

En del av deras arbetsuppgifter var också att tillverka en film om praotiden och den kan ses via länken nedan https://www.youtube.com/watch?v=z2KvUfpdb10

Ruya vid schackbrädet i par med Stormästaren Erik blomqvist

Näringslivet Möter Förorten i Stockholm!

Onsdagen den 10:e november är det dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm. Denna gång sker arrangemanget på Advokatfirman Cederquist huvudkontor mellan kl 14.30 och 18.00. Samtliga spelare behöver vara på plats på Cederquist huvudkontor senast kl 14.30

Konceptet

Innebär att varje ungdom från förorten paras ihop med en näringslivsrepresentant i lag om två. Därefter möter de andra lik-komponerade lag i en parschackturnering.

Turneringsform

Turneringsformen är att alla lag spelar med i en grundserie, där de 4 bästa lagen går vidare till semifinal och vinnarna där till final och de som vinner finalen vinner allt!

Platser kvar

Vi har ett par platser kvar så kontakta oss om du och ditt företag vill vara med och spela

Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!

Fredagen den 15:e oktober kl 14.00 – 18.00 är det äntligen dags för årets Näringslivet Möter Förorten i Nordstan i Göteborg. Årets näringslivsprofiler kommer bland annat från Geely Holding, Uni3 by Geely, Volvo Cars, Ernströmgruppen, MVB, Elicit, ForestX, Gomo Group, SBP Nordic, SPP, BRG, Göteborgs Universitet, Västsvenska Handelskammaren, Stena Metall, med flera. Musikern Promoe dyker upp och även lokala politiker.

Eventet arrangeras i Nordstan och konceptet innebär att varje ungdom från förorten paras ihop med en näringslivsrepresentant/kändis i lag om två. Därefter möter de andra lik-komponerade lag i en parschackturnering.

Turneringsform

Turneringsformen är att alla lag spelar med i en grundserie, där de 4 bästa lagen går vidare till semifinal och vinnarna där till final.

Semifinalerna börjar ca 17.00 och finalen ca 17.20, Prisutdelning direkt efter finalen!

Schema

14.00 – 15.00 Förevent – Allmänheten får utmana Göteborgs 16-årige juniorlandslagsman Arvin Rasti i blixtschack.

15.00 – 18.00 Huvudeventet som är parschacksturneringen där varje ungdom från förorten paras ihop med en näringslivsrepresentant och sedan spelar de vartannat drag utan att konversera om dragen sinsemellan.

                        Arvin Rasti

Om du har sett Netflix succén The Queen’s Gambit och blivit nyfiken på schack så tag chansen att komma förbi Nordstan och pröva på schack i vår pröva på hörna.  Varmt Välkomna!

Kommande arrangemang!

Efter lite sommarlov är vi tillbaka med nya arrangemang.
Under hösten planerar vi följande arrangemang och först ut är Göteborg och Nordstan den 15:e oktober

Näringslivet Möter Förorten Göteborg
När: 15 oktober
Var: Nordstan
Tid: 14.00 – 18.00

Näringslivet Möter Förorten Stockholm
När: 10 november
Tid: 14.00 – 18.00

Näringslivet Möter Förorten Linköping
När: 4:e februari
Var: Skäggetorp Centrum
Tid: 14.00 – 18.00

Kontakta oss om du och ditt företag vill vara med och spela och träffa duktiga ungdomar från förorten.

Välkomna!

 

Näringslivet Möter Förorten Online!

Näringslivet Möter Förorten Online kommer att genomföras online fredagen den 23:e april. En mängd näringslivsproffs från bolag som t.ex. Öhman, Spotify, Redeye, Crunchfish, Epidemic Sound och Saab kommer då att spela parschack ihop med ungdomar från förorten.

Schema 23 april

13.00 – 14.00 Förevent                                                                                  (Möjlighet att utmana Sverigeettan Nils Grandelius i online simultan)
14.00 – 18.00 Huvudeventet – Parschacksturneringen där varje ungdom från förorten paras ihop med en näringslivsrepresentant.

Stormästaren Nils Grandelius i aktion!

Eventet kommer att sändas via Inferno Online

Vi kommer att publicera en länk till sändningen här på hemsidan lite närmare eventet. Studiovärd är skådespelaren Viktor Åkerblom.

Vi har ett fåtal platser kvar

Så om du och ditt företag vill vara med och spela, kontakta oss snarast!

Tin Fonder och fondexperten Erik Sprinchorn är redo för 23 april

 

Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!

Fredagen den 21:e februari är det dags för Göteborgs näringsliv att samlas på Nordstan för att spela parschack ihop med ungdomar från Göteborgs förorter.

14.00 -15.00 utmanar Göteborgs Juniorlandslagsman 16-årige Gustav Törngren publiken och Nordstans besökare i blixtschack.
15.00 – 18.00 sker parschacksturneringen där varje näringslivsrepresentant spelar i par med en ungdom från förorten.

Än har vi några platser kvar för näringslivsrepresentanter så gör bolag som CBC Investment Group, Länsförsäkringar, Västsvenska Handelskammaren, Finwire, Volvo Cars, BRG med flera sällskap.

Om du och ditt företag är intresserade av att vara med så kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se

Dags att anmäla sig till Näringslivet Möter Förorten i Stockholm 29:e januari!

Nästa Näringslivet Möter Förorten i Stockholm kommer att anordnas onsdagen den 29:e januari 15.00 – 18.00 på Siemens Huvudkontor.

Vi har fortfarande några platser kvar till de företag och näringslivsrepresentanter som vill hjälpa till och förbättra integrationen genom att via schack skapa unika och givande möten mellan näringslivet och ungdomar från förorten.
Så om ni är intresserade av att vara med och spela parschack ihop med duktiga ungdomar från förorten, så hör av er till oss på info@naringslivetmoterfororten.se

Peter Bergström ÅF & Mohammed H är redo för spel

 

Näringslivet Möter Förorten i Malmö

Snart är det dags för Näringslivet Möter Förorten i Malmö!
När: Torsdagen den 26 September
Var: Triangeln Köpcentrum i Malmö

14.00 – 14.50 Sverigeettan Nils Grandelius utmanar allmänheten i Blixtschack
15.00 – 18.00 Parschacksturnering där varje ungdom från förorten spelar ihop med en näringslivsledare eller annan profil

Kom och se näringslivsprofiler som t.ex Greg Dingizian, Kåre Gilstring, Jeanett Paludan, Malmö stads Näringslivsdirektör Micael Nord och artisten Promoe spela parschack ihop med barn från förorten, samt lär dig mer om schack i vår pröva på hörna. Välkomna!
#naringslivetmoterfororten

Näringslivet Möter Förorten i Stockholm

Följ partierna och turneringen här https://live.chessbase.com/games/business-meets-chess-2019/?title=Business%20Meets%20Chess%202019%2C%20Stockholm

När: Nu på onsdag den 29:e maj
Var: Stockholms Centralstation
Vilken tid: 14.00 – 18.00
Kom och se profiler som förste svensken i rymden Christer Fuglesang, samhällsproffset Christer Sturmark och näringslivstoppar som Saeid Esmaeilzadeh, Pablo Bernengo, Nils Malmros m.fl och Supertalanger som Polina Otto spela parschack ihop med ungdomar från Rinkeby och Skärholmen. Eller testa på schack i vår pröva på hörna!
#naringslivetmoterfororten

Schema

14.00 – 14.50 Landslagsmannen och Stormästaren Erik Blomqvist utmanar allmänheten i blixtschack!

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där varje profil spelar ihop med en ungdom från Rinkeby eller Skärholmen

Näringslivet Möter Förorten i Linköping

Följ partierna och turneringen här https://live.followchess.com/#!business-meets-chess–kids-linkoping-2019

När: Nu på fredag 10 maj
Var: Skäggetorp Centrum
Vilken tid: 14.00 – 18.00
Kom och se stadens Borgmästare Lars Vikinge, Politiker som Muharrem Demirok & Björn Alling, idrottstjärnor som Naim Terbunja & Thomas Massamba, Skådespelaren Viktor Åkerblom och Näringslivsprofiler som Anna Nestun och Mile Elez spela parschack ihop med ungdomar från Skäggetorp. Eller testa på schack i vår pröva på hörna!
#naringslivetmoterfororten

Schema

14.00 – 14.50 Juniorlandslagsmannen Gabriel Nguyen utmanar allmänheten i blixtschack!

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där varje profil spelar ihop med en ungdom från Skäggetorp

Varmt Välkomna till Vårens Events!

NU SÖKER VI!
näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med och spela parschack med ungdomar från förorten.

Vi kör i:
Göteborg    fredagen   den 3:e  maj  14.30 – 18.00 i Nordstan
Linköping  fredagen   den 10:e maj 14.30 – 18.00 på Skäggetorp Centrum
Stockholm onsdagen  den  29 maj   14.30 – 18.00 på Centralstationen
Om du och ditt företag vill vara med och spela så kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se   #naringslivetmoterfororten
Japp Tomas det är Christer Fuglesang du spelar med!

Näringslivet Möter Förorten 3 maj i Göteborg!

Näringslivet Möter Förorten anordnas återigen på det stora köpcentret Nordstan (ca 75 000 besökare dagligen) fredagen den 3:e maj 14.30 – 18.00

Nu söker vi näringslivspersoner och företag som vill vara med och spela!

Det enda kravet för att vara med och spela är att man kan schackreglerna.

Klara för spel är bland annat, Kommunalrådet David Lega, politikern Johan Lönnroth och entreprenören Per Johansson.

Om du och ditt företag är intresserade av att vara med så vänligen kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se

De tre IFK Göteborg spelarna Andre Calisir, Sebastian Ohlsson och Tom Amos utmanade landslagspelaren Gustav Törngren

Snart dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm

När: Onsdagen den 14:e November
Var: Centralstationen i Stockholm
Huvudeventet (parschacksturneringen) spelas mellan kl 15.00-18.00
Kom och se näringslivsprofiler som Saeid Esmaeilzadeh, Lena Arrelöv, Pablo Bernengo, Jeremias Andersson, Ilija Batljan, Ashkan Pouya och artisten Henry Bowers spela parschack med barn från orten!
Samtliga spelare i huvudeventet måste vara på plats senast kl 14.30!
Föreventet med start klockan 14.00 ger vem som helst ur allmänheten möjlighet att utmana stormästaren och landslagsstjärnan Erik Blomqvist i blixtschack. Ni får 5 minuter och Erik endast 60 sekunder!
#naringslivetmoterfororten
Utomhuspremiär i Stockholm!
För första gången någonsin kommer Näringslivet Möter Förorten att anordnas utomhus!  Fredagen den 1 Juni kommer det att spelas schack på det Pembrokeägda Smålandstorget i centrala Stockholm.
 
Följ eventet live här!
 
Yones Ben Yazza Rinkeby & Jan Ståhlberg EQT
 
 
Kom och se näringslivstoppar som EQT delägaren Jan Ståhlberg, Academic Work-ägaren Jeremias Andersson och Sveriges ende rymdfarare Christer Fuglesang spela parschack tillsammans med ungdomar från Stockholmsförorterna.
 
Schema
14.40 Förintervjuer med deltagarna
15.00 Gruppspelet startar
17.10 Semifinal
17.30 Final
Prisutdelning sker efter finalen.
 
Det finns plats kvar!

Än finns det plats kvar så om du och ditt företag är intresserade av att vara med och spela så kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se
eller 070-2017146

Välkomna!
 

Näringslivet Möter Förorten i Göteborg

 
På fredag är det äntligen dags för Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!
Kom till Nordstan och se profiler som artisten Promoe, Mediaveteranen Anders Kvarby och politikern David Lega spela parschack med ungdomar från Göteborgsförorterna. #naringslivetmoterfororten #naringslivetmoterforortenischack
 
Hålltider
13.30 – 14.30 Förevent där Göteborgs 14-årige kadettlandslagsman Gustav Törngren utmanar Nordstans besökare i blixtschack!
15.00 – 17.00 Grundserie (där de 4 bästa lagen går vidare till semifinal)
17.10 – 17.25 Semifinal
17.30 – 17.45 Final
Prisutdelning sker direkt efter finalen.
VÄLKOMNA!
 
Promoe och Khadija i aktion!

Vilka långsiktiga effekter ger Näringslivet Möter Förorten?

Näringslivet Möter Förorten leder till många intressanta möten mellan människor med olika bakgrund som under en eftermiddag lär känna varandra. Flera av deltagarna håller kontakten efter eventet, träffas, bjuder in till familjemiddagar eller studiebesök på arbetsplatsen vilket ju motverkar segregation och hjälper integration samt skapar varaktiga vänskapsrelationer mellan familjerna.

Ett bra exempel på detta är 2016 års vinnare Rishta Farzana från Kvarnbyskolan i Rinkeby och Advokaten Magnus Eriksson som är delägare i Kastell Advokatbyrå.

Att Rishta och Magnus kom väl överens syntes i deras väl synkroniserade spel där de först vann sin grupp på full poäng, samt sedan finalen i imponerande stil.


Foto: Caitlin Mooney
Rishta har även varit på studiebesök på Magnus jobb tillsammans med äldre familjemedlemmar.
Ett utmärkt första steg mot hennes dröm att bli statsminister i Sverige!


Foto: Caitlin Mooney
Ett vinnande team på och utanför brädet!

På Magnus rekommendation har Rishta också börjat träna och spela schack i Innerstadsklubben Wasa SK, dit hon givetvis kom i sällskap med Magnus och sina föräldrar. Enligt rapporterna från huvudtränare Ingvar Gundersen har hon redan gjort stora schackliga framsteg och sprider på sitt sedvanliga sätt en god stämning och positiv energi runt omkring sig.


Foto: Lars OA Hedlund
Rishta i träning med Wasa Schackklubb.


Foto: Lars OA Hedlund
Schack är kul!

Och så är Näringslivet Möter Förorten!
I år fredagen den 20 oktober så missa det inte!


Foto:Caitlin Mooney
Betiel Gilazgi och Rishta Farzana under Näringslivet Möter Förorten 2016