Information

Nu är det dags!
Nu på fredag den 20 oktober är det äntligen dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm. Kom till Centralstationen och se näringslivstoppar som Jan Ståhlberg, Saeid Esmaeilzadeh, Jeanett Paludan, Ashkan Pouya och Björn Eriksson spelar parschack med barn från förorten.
För att se fler deltagare besök vår Facebooksida:  https://goo.gl/CmdCWc
Och håll koll på vårt Twitterkonto där deltagarlistan avslöjas kontinuerligt https://twitter.com/NringsMFororten
Programmet 
13.30 – 14.30 Förevent där du har chansen att utmana stortalangen Santiago Grueso Cordoba. Du får 5 minuter och Santi bara 90 sekunder!
14.40 – 15.00 Förintervju med den förste svensken i rymden Christer Fuglesang!
15.00 – 18.00 Huvudeventet Parschacksturneringen
Så ta med vänner, familj, klasskamrater, arbetskollegor och affärspartners till Centralstationen på fredag.
Kan du inte komma, så håll utkik här på hemsidan och på Facebooksidan efter en länk till TV-sändningen som du kan följa från valfri plats.
Välkomna!

 

 

Näringslivet Möter Förorten är en events-baserad rörelse för integration och mot segregation som för samman människor som inte möts så ofta om ens aldrig! och får dem att mötas och lära känna varandra på lika villkor! med schack som hjälpmedel. Huvudeventet är en parschacksturnering där varje näringslivstopp paras ihop med en ungdom från förorten och sedan spelar de vartannat drag utan att konversera sinsemellan om dragen men gärna om annat.
Det anordnas varje år i Stockholm, i år fredagen den 20 Oktober på Centralstationen och vi planerar att utvidga det till fler städer!

 

 

 

 

Vilka långsiktiga effekter ger Näringslivet Möter Förorten?

Näringslivet Möter Förorten leder till många intressanta möten mellan människor med olika bakgrund som under en eftermiddag lär känna varandra. Flera av deltagarna håller kontakten efter eventet, träffas, bjuder in till familjemiddagar eller studiebesök på arbetsplatsen vilket ju motverkar segregation och hjälper integration samt skapar varaktiga vänskapsrelationer mellan familjerna.

Ett bra exempel på detta är 2016 års vinnare Rishta Farzana från Kvarnbyskolan i Rinkeby och Advokaten Magnus Eriksson som är delägare i Kastell Advokatbyrå.

Att Rishta och Magnus kom väl överens syntes i deras väl synkroniserade spel där de först vann sin grupp på full poäng, samt sedan finalen i imponerande stil.


Foto: Caitlin Mooney
Rishta har även varit på studiebesök på Magnus jobb tillsammans med äldre familjemedlemmar.
Ett utmärkt första steg mot hennes dröm att bli statsminister i Sverige!


Foto: Caitlin Mooney
Ett vinnande team på och utanför brädet!

På Magnus rekommendation har Rishta också börjat träna och spela schack i Innerstadsklubben Wasa SK, dit hon givetvis kom i sällskap med Magnus och sina föräldrar. Enligt rapporterna från huvudtränare Ingvar Gundersen har hon redan gjort stora schackliga framsteg och sprider på sitt sedvanliga sätt en god stämning och positiv energi runt omkring sig.


Foto: Lars OA Hedlund
Rishta i träning med Wasa Schackklubb.


Foto: Lars OA Hedlund
Schack är kul!

Och så är Näringslivet Möter Förorten!
I år fredagen den 20 oktober så missa det inte!


Foto:Caitlin Mooney
Betiel Gilazgi och Rishta Farzana under Näringslivet Möter Förorten 2016