Information

Snart dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm

När: Onsdagen den 14:e November
Var: Centralstationen i Stockholm
Huvudeventet (parschacksturneringen) spelas mellan kl 15.00-18.00
Kom och se näringslivsprofiler som Saeid Esmaeilzadeh, Lena Arrelöv, Pablo Bernengo, Jeremias Andersson, Ilija Batljan, Ashkan Pouya och artisten Henry Bowers spela parschack med barn från orten!
Samtliga spelare i huvudeventet måste vara på plats senast kl 14.30!

 

 

Föreventet med start klockan 14.00 ger vem som helst ur allmänheten möjlighet att utmana stormästaren och landslagsstjärnan Erik Blomqvist i blixtschack. Ni får 5 minuter och Erik endast 60 sekunder!

 

#naringslivetmoterfororten

 

Utomhuspremiär i Stockholm!
För första gången någonsin kommer Näringslivet Möter Förorten att anordnas utomhus!  Fredagen den 1 Juni kommer det att spelas schack på det Pembrokeägda Smålandstorget i centrala Stockholm.
Följ eventet live här!
Yones Ben Yazza Rinkeby & Jan Ståhlberg EQT
Kom och se näringslivstoppar som EQT delägaren Jan Ståhlberg, Academic Work-ägaren Jeremias Andersson och Sveriges ende rymdfarare Christer Fuglesang spela parschack tillsammans med ungdomar från Stockholmsförorterna.
Schema
14.40 Förintervjuer med deltagarna
15.00 Gruppspelet startar
17.10 Semifinal
17.30 Final
Prisutdelning sker efter finalen.
Det finns plats kvar!

Än finns det plats kvar så om du och ditt företag är intresserade av att vara med och spela så kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se
eller 070-2017146

Välkomna!

Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!

På fredag är det äntligen dags för Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!
Kom till Nordstan och se profiler som artisten Promoe, Mediaveteranen Anders Kvarby och politikern David Lega spela parschack med ungdomar från Göteborgsförorterna. #naringslivetmoterfororten #naringslivetmoterforortenischack
Hålltider
13.30 – 14.30 Förevent där Göteborgs 14-årige kadettlandslagsman Gustav Törngren utmanar Nordstans besökare i blixtschack!
15.00 – 17.00 Grundserie (där de 4 bästa lagen går vidare till semifinal)
17.10 – 17.25 Semifinal
17.30 – 17.45 Final
Prisutdelning sker direkt efter finalen.
VÄLKOMNA!
Promoe och Khadija i aktion!

 

Näringslivet Möter Förorten är en events-baserad rörelse för integration och mot segregation som för samman människor som inte möts så ofta om ens aldrig! och får dem att mötas och lära känna varandra på lika villkor! med schack som hjälpmedel. Huvudeventet är en parschacksturnering där varje näringslivstopp paras ihop med en ungdom från förorten och sedan spelar de vartannat drag utan att konversera sinsemellan om dragen men gärna om annat.
Det anordnas varje år i Stockholm och Göteborg och vi planerar att utvidga det till fler städer!
Först ut i år är Näringslivet Möter Förorten i Göteborg fredagen den 27 April i Nordstan.

 

 

 

Vilka långsiktiga effekter ger Näringslivet Möter Förorten?

Näringslivet Möter Förorten leder till många intressanta möten mellan människor med olika bakgrund som under en eftermiddag lär känna varandra. Flera av deltagarna håller kontakten efter eventet, träffas, bjuder in till familjemiddagar eller studiebesök på arbetsplatsen vilket ju motverkar segregation och hjälper integration samt skapar varaktiga vänskapsrelationer mellan familjerna.

Ett bra exempel på detta är 2016 års vinnare Rishta Farzana från Kvarnbyskolan i Rinkeby och Advokaten Magnus Eriksson som är delägare i Kastell Advokatbyrå.

Att Rishta och Magnus kom väl överens syntes i deras väl synkroniserade spel där de först vann sin grupp på full poäng, samt sedan finalen i imponerande stil.


Foto: Caitlin Mooney
Rishta har även varit på studiebesök på Magnus jobb tillsammans med äldre familjemedlemmar.
Ett utmärkt första steg mot hennes dröm att bli statsminister i Sverige!


Foto: Caitlin Mooney
Ett vinnande team på och utanför brädet!

På Magnus rekommendation har Rishta också börjat träna och spela schack i Innerstadsklubben Wasa SK, dit hon givetvis kom i sällskap med Magnus och sina föräldrar. Enligt rapporterna från huvudtränare Ingvar Gundersen har hon redan gjort stora schackliga framsteg och sprider på sitt sedvanliga sätt en god stämning och positiv energi runt omkring sig.


Foto: Lars OA Hedlund
Rishta i träning med Wasa Schackklubb.


Foto: Lars OA Hedlund
Schack är kul!

Och så är Näringslivet Möter Förorten!
I år fredagen den 20 oktober så missa det inte!


Foto:Caitlin Mooney
Betiel Gilazgi och Rishta Farzana under Näringslivet Möter Förorten 2016