Nyheter

Vad händer i höst

Under hösten kommer vi att anordna arrangemang i Stockholm, Linköping och Malmö. Därför söker vi nu företag och näringslivsrepresentanter som vill vara med och spela parschack ihop med duktiga ungdomar från orten. Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om ni är intresserade av att vara med.

Näringslivet Möter Förorten Linköping

Datum: 18 oktober

Tid: 14.00 – 18.00

Plats: Linköpings Universitet, Studenthuset

Näringslivet Möter Förorten Stockholm

Datum: 19 november

Tid: 14.30 – 18.00

Plats: Advokatfirman Cederquist huvudkontor (Hovslagargatan 3)

Näringslivet Möter Förorten Malmö

Datum, tider och plats är ej klart än. vi kommer att uppdatera den här informationen såfort det är klart.

Anmäl er till Stockholm 14 maj

Vi saknar fortfarande ett par vuxna spelare tills tisdagens Näringslivet Möter Förorten i Stockholm som ju kommer att hållas 14.30 – 18.00 på SPPs huvudkontor på Vasagatan 10. Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om du och ditt företag vill vara med och spela. En som kommer att vara med för första gången är Travkusken Erik Adielsson. Erik har ju vunnit mer än 5000 lopp i sin karriär. Den givna frågan är ju därför om han är lika stark vid schackbrädet.

Scandza vann i Nordstan

Det blev Scandza med Amir Mohammadi och Elvis Surakka som vann Näringslivet Möter Förorten i Göteborg som avgjordes mitt i Nordstan inför storpublik. Det samspelta paret vann samtliga 7 partier de spelade så det var inget snack om vilka som skulle åka hem med varsin maffig pokal. 28 lag kom till start så vi hade en fantastisk eftermiddag med många härliga möten. Ett stort tack till Nordstan, PWC, Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän och Thunderful Group för er support.

Resultaten kan ses här

Patrik Buzleta vann Nordstansblixten

Det blev Patrik Buzleta från schackklubben Notting Hill som vann Nordstansblixten 2024. Patrik samlade ihop 8 poäng på de nio ronderna och vann med en halv poäng framför Emil Sjöholm från Thunder Chess. Trea blev Admir Kadunic från Noting Hill och fyra blev Stefan Karlsson från SS Manhem. Bästa minior blev Yashvan Vaishnavi med 5 poäng. Alla pristagarna belönades med ett presentkort som gäller i Nordstans butiker. Det var också väldigt fint att se hur olika generationer möttes över brädet.

Ett stort tack till Nordstan och till vår medarrangör SS Manhem

Resultaten hittar ni här

Dags att anmäla sig till Näringslivet Möter Förorten i Stockholm 14 maj.

Nu är ni välkomna att anmäla er till vårens Näringslivet Möter Förorten i Stockholm.

Vad: Näringslivet Möter Förorten i Stockholm, med mingel och parschack.

När: 14 maj

Var: På SPPs huvudkontor på Vasagatan 10

Vilken tid: 14.30 – 18.00

Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om du och ditt företag vill vara med och nätverka samt spela lite schack tillsammans med duktiga ungdomar från Stockholms förorter.

VÄLKOMNA!

Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!

2024 är här, och först ut av våra arrangemang är Göteborg och Nordstan. Den 3:e maj blir det socialt schack och mingel mitt i Nordstan. Nu söker vi näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med. Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se om ni vill vara med och spela.

Programmet ser ut som följande:

14.00 – 15.00 Möjlighet för allmänheten att utmana Göteborgs VM fyra William Olsson i blixtschack

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där näringslivsrepresentanter och andra profiler spelar parschack ihop med duktiga ungdomar.

Simultan på Communityskolan

Fidemästaren Arvin Rasti var på besök på Communityskolan i Göteborg för att spela simultan mot ett gäng duktiga ungdomar som hade tränat hårt för att kunna ge Arvin en match. Dock visade sig mästaren för svår denna gång och Arvin vann alla 12 partierna men han tyckte att ungdomarna spelade bra och att det var härligt att se hur kul de hade vilket ju är det viktigaste. Flera av ungdomarna lyckade också få Arvins autograf. Nu väntar fortsatt träning med schackläraren Rutger Almqvist inför en spännande vår där höjdpunkten kommer att vara Näringslivet Möter Förorten i Nordstan fredagen den 3:e maj (14-18). Ungdomarna behöver ju medspelare så vi söker näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med. Kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten om du och ditt företag vill vara med och spela.

Schackfest på Linköpings Universitet

Det blev en stor schackfest när ungdomar, näringslivstoppar, politiker, studenter, forskare, utbytesstudenter och andra vuxna människor samlades i Studenthuset på Linköpings Universitet. Det blev en eftermiddag med mycket skratt och många möten precis som det ska vara i ett välfungerande samhälle. Många deltagare bytte kontaktuppgifter och flera deltagare som tidigare endast spelat schack online kommer nu att gå med i klubb. En väldigt rolig och positiv utveckling.

Vinnare av Näringslivet Möter Förorten i Linköping 2023 blev lag Östra Östergötlands Samordningsförbund med Verksamhetschefen Fredrik Lindgren och Hassan Alhashash. De spelade båda två väldigt snabbt och satte hård press på motståndarna på klockan vilket blev helt avgörande i finalen mot PWC 1 med Jakob Bogren och Rayan Rahma. På delad bronsplats kom PWC 2 (Rickard Anund & Amina Bekdash) samt Bilda med Nedeljko Malesevic och Bara Al Soua.

Den Öppna Parschacksturneringen samlade 18 lag och vanns av Nils Lindkvister och Simon Olsson som samlade ihop 20 poäng. Sedan var det väldigt jämt om övriga medaljer när 3 lag fick ihop 17 poäng vilket gjorde att allt avgjordes på kvalitetspoäng. Arvid Schultz och Andre Thyberg blev 2:a med en kvalitetspoängs marginal. 3:a blev Noah Leijon och Sasan Behkalam som hade fler vinster än Elin Larsson och Dragan Stefanovic. De två första lagen belönades med varsin schackklocka och Noah och Sasan vann medlemsförmåner i Linköpings Allmänna Schacksällskap.

Resultaten kan ses här https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=12942

Vi tackar Linköpings Universitet och alla deltagare och sponsorer för denna gång. Vi ses 2024!

Anmäl er till vår öppna parschacksturnering i Linköping – 1 december

Volvo Finance vann i Stockholm

24 lag kom till start på Advokatfirman Cederquist huvudkontor i Stockholm. Mästare efter hård kamp blev Volvo Finance (Krum Berovski och Aryan Banerjee) som i den spännande finalen besegrade SEB 1 (Håkan Frisén och Cristina Ostafiev). Delad 3:a kom Författare Brodin (Leo Brodin & Sara Ostafiev) och Trygg-Hansa (Filip Hagenius & Pratyush Tripathi).

Eftermiddagen ledde till många givande möten och telefonnummer och kontaktuppgifter byttes hejvilt mellan deltagarna. En del företagare klickade så bra med sina ungdomar att de bjöd in dem till sitt kontor för ett företagsbesök. Sådana initiativ uppmuntrar vi helhjärtat då det skapar mål och väcker drömmar. Vi vill också rikta ett stort tack till Advokatfirman Cederquist och alla deltagare och sponsorer för en riktigt rolig eftermiddag.

Se partierna här

Se resultaten här 

Team Geely vann i Nordstan

Det blev Team Geely med Yaashvan Vaishnavi och Meijun Yao som vann Näringslivet Möter Förorten i Göteborg efter ett fint mattangrepp i finalpartiet mot Länsförsäkringar med Ali Taha och Anders Scabuzzo. Det var en väldigt rolig dag och ett stort tack till Nordstan som är en härlig arena för schack och till alla deltagare samt till Thunderful Group och Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.

Arvin Rasti vann Nordstansblixten

Det blev ungdomen som segrade i Nordstansblixten när juniorlandslagsmannen Arvin Rasti vann på full poäng dvs 9 av 9. Här kan vi se honom på bord 1 inför partiet mot Friidrottslandslagets Oscar Hjerm som visade att han även har lite schacktalang i kroppen, eller snarare knoppen. Oscar fick själv pris som bäste icke klubbspelare. 2:a i turneringen blev Admir Kadunic och 3:a blev Adam Brezinski. Bästa barn blev Yogeshwer Murugaraja. Det var en härlig dag med många nya bekantskaper som valde att komma till Nordstan för att spela, eller lära sig mer om schack.

En blivande Stormästare

Resultaten kan ses här https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=11720

Schack i Nordstan även 3 maj!

Det kommer att vara schack i Nordstan även den 3 maj där följande står på menyn.

Tid: 14.00 – 19.30

  • Pröva på verksamhet
  • Utmanarbräden där Nordstans besökare kan utmana varandra på ett parti
  • Schackkurser som lär dig spela schack på 5 minuter!
  • Blixt turnering Nordstansblixten (17.00 – 19.30)
  • Utmana en mästare där Nordstans besökare får chansen att utmana en riktigt duktig spelare.
  • Dessutom kommer vi att erbjuda möjlighet att spela på det stora schackbrädet.

Missa inte Nordstansblixten kl 17.00-19.30

Välkomna!

SEB vann i Stockholm!

Det blev Team SEB med Håkan Frisén och Pratyush Tripathi som vann onsdagens Näringslivet Möter Förorten i Stockholm som spelades på Advokatfirman Cederquist huvudkontor. Det blev en jämn och spännande final mot Swedbank med Erik Jacobson och Solomia Truskavetska bakom pjäserna, där det första partiet slutade remi och allt fick sedan avgöras i ett Armageddon parti där SEB var starkast denna gång. Starka insatser gjorde också de andra två semifinallagen Knowit med Kenneth Gvein och Elias Kingsley samt Vänersol med Per Johansson och Jakub Religa.

Det var en väldigt rolig eftermiddag där många härliga möten skapades mellan profiler som t.ex. Christer Fuglesang, näringslivsproffs och ungdomar. Kontaktuppgifter byttes och företagsbesök, specialprojekt och internship lovades ut, nu hoppas vi bara att näringslivstopparna håller sina ord så att det blir verklighet.

Schack är ett fantastiskt kontaktmedel!

Mer bilder finns i Bildbanken https://bildbanken.schack.se/?folder=15u8f-9bLNv0Dez68A66WBjVVLL52C4P-&query

Resultaten kan ses här https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=11711

Partierna kan ses här https://live.schack.se/naringslivet-moter-fororten2023/stockholm/

Vad är på gång i höst ?

Stort intresse för Näringslivet Möter Förorten

5 oktober – Näringslivet Möter Förorten i Göteborg

Först ut av höstens arrangemang är Näringslivet Möter Förorten i Göteborg den 5 oktober. Mellan kl 14.30 och 18.00 kommer deltagarna att kunna umgås, mingla och spela parschack på Uni3 by Geelys Campus på Pumpgatan 1 i Göteborg. Kontakta oss om du och ditt företag vill vara med.

Erik Sprinchorn från TIN Fonder är klar för start den 5 oktober!

18 novemberNäringslivet Möter Förorten i Linköping

Efter det kommer Näringslivet Möter Förorten i Linköping den 18 november på Skäggetorp Centrum.

Programmet ser ut som följande:

14.00 – 15.00 Möjlighet för allmänheten att utmana Linköpings Juniorlandslagsman Gabriel Nguyen i blixtschack

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där stadens näringslivstoppar och andra profiler spelar parschack ihop med duktiga ungdomar från Skäggetorp.

Än har vi platser kvar så kontakta oss om du och ditt företag vill vara med och spela.

Linköpings Borgmästare Lars Vikinge & Pierre Hashisho

24 November – Näringslivet Möter Förorten i Stockholm

Den 24 november blir det schack och integration på Centralstationen i Stockholm.

Programmet ser ut som följande:

13.30 – 15.00 Ett spännande förevent med Världsstjärnan Nils Grandelius och landslagskollegan Erik Blomqvist

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där näringslivstoppar och andra profiler spelar parschack ihop med duktiga ungdomar från Stockholms förorter

Mer överraskningar utlovas!

Nu söker vi företag och näringslivsrepresentanter som vill vara med och spela.

Kontakta oss om ni vill vara med.

Christer Fuglesang och Tomas Foto

Varmt välkomna till höstens arrangemang.

Next ML vann i Stockholm!

Det blev Next ML med Marek Religa och Oscar Johansson som vann Näringslivet Möter Förorten på Cederquist huvudkontor. Vi tackar alla deltagare och sponsorer för en riktigt kul eftermiddag.

Ilija Batljan klar för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm

Samhällsbyggnadsbolagets VD Ilija Batljan är redo för spel den 31:e maj. Om du och ditt företag vill ha en chans att utmana Ilija eller de andra företagsledarna så finns det fortfarande platser kvar.
Kontakta oss om ni vill vara med och spela.

2 Platser kvar!

Vi har 2 platser kvar till Parschacksturneringen i Nordstan i Göteborg den 29:e april. Kontakta oss om du och ditt företag är intresserade av att vara med och spela 😃.

IT mentor sökes!

Vi letar efter en pedagogisk programmerare som skulle kunna tycka det var kul att lära en av våra ungdomar att koda. Uppdraget är av mentor karaktär och innebär att du stöttar ungdomen att nå sitt mål dvs att lära sig koda. Stöttningen kan t.ex. ske via genomgångar, råd, tips och övningsuppgifter.

Om du känner att du gärna skulle vilja hjälpa till med detta så kontakta oss på
info@naringslivetmoterfororten.se

SPP vann i Stockholm!

Tack Advokatbyrån Cederquist och alla deltagare för en härlig eftermiddag och ett stort grattis till vinnarna
SPP 2 med Matija Sakic och Alexander Karlsson.

Advokatbyrån Cederquist var värd för schackfest

Näringslivet Möter Förorten i Stockholm!

Onsdagen den 10:e november är det dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm. Denna gång sker arrangemanget på Advokatfirman Cederquist huvudkontor mellan kl 14.30 och 18.00.

Vi har ett par platser kvar så kontakta oss om du och ditt företag vill vara med och spela.

Uni3 by Geely vann i Göteborg!

Det blev Team Uni3 by Geely med Ali Taha och Tony Ristov som vann Näringslivet Möter Förorten i Nordstan. Arrangemanget lockade väldigt många besökare och vi vill tacka samtliga deltagare och sponsorer som gjorde det möjligt. Ett extra tack till Nordstan.

Kommande arrangemang!

Efter lite sommarlov är vi tillbaka med nya arrangemang.
Först ut är Göteborg och Nordstan den 15:e oktober

Näringslivet Möter Förorten Göteborg
När: 15 oktober
Var: Nordstan
Tid: 14.00 – 18.00

Näringslivet Möter Förorten Stockholm
När: 10 november
Tid: 14.00 – 18.00

Näringslivet Möter Förorten Linköping
När: 4 februari
Var: Skäggetorp Centrum
Tid: 14.00 – 18.00

Kontakta oss om du och ditt företag vill vara med och spela och träffa duktiga ungdomar från förorten.

Välkomna!

Saab vann Näringslivet Möter Förorten Online!

Det blev Linköpingsföretaget Saab som vann första upplagan av Näringslivet Möter Förorten Online. Schackturneringen för att främja integration, samlade ungdomar från t.ex. Rosengård, Rinkeby, Botkyrka och Skäggetorp samt näringslivsledare och profiler som t.ex. Greg Dingizian, Christer Fuglesang och Erik Sprinchorn.

TIN Fonder (Erik Sprinchorn & Solomia Trustaevska) mot Linanäs Gästhamn (Piotr Fernandez & Mohammed Ali Jeferli)

Vinnarlaget bestod av Saabs Mir Swan Kurdi och Gabriel Nguyen från Lambohov. De vann den spännande finalen mot Linanäs Gästhamn efter en snygg schackmatt i det avgörande Armageddon partiet.


Vinnarna Saab (Mir Swan Kurdi & Gabriel Nguyen) längst upp mot Finwire (Fredrik Hansson & Arvin Rasti) ifrån semifinalen

Tävlingen var en stor succé och skapade många nya möten, vänskapsrelationer och kontakter. Ett stort tack till det utmärkta domarteamet, produktionsteamet, TV studion med Viktor Åkerblom och Jacob Henriksson samt alla sponsorer som gjorde den här härliga eftermiddagen möjlig.

Resultat
1. Saab
2. Linanäs Gästhamn
3-4 Finwire och TIN Fonder

Världsstjärnan Nils Grandelius spelade en uppskattad simultan mot 10 vilt kämpande utmanare. Astronauten Christer Fuglesang var en av utmanarna. Trots bra spel från Christer blev det ingen poäng denna gång, utan den enda halvpoängen togs sensationellt av unga Felicia-Kjetselberg från Uppsala som lyckades med bedriften att spela remi mot Nils. Övriga 9 partier vanns av Super Stormästaren även om Solomia Trustaevska och Mir Swan Kurdi bjöd på hårt motstånd.


Ibland blir det fel även för den bäste….

Fuglesang & Grandelius!

Astronauten Christer Fuglesang är klar för start i Näringslivet Möter Förorten Online!

Liksom Sverigeettan och Stormästaren Nils Grandelius som kommer att spela simultan mot några lyckliga utmanare nu på fredag 13.00 – 13.45.

Om du vill vara en av dem som får chansen att utmana Nils så kontakta oss snarast på info@naringslivetmoterfororten.se

Näringslivet Möter Förorten online!

Årets första Näringslivet Möter Förorten kommer att genomföras online fredagen den 23:e april.
Om du och ditt företag vill vara med och spela så tveka inte att kontakta oss.


Schack är kul!

Volvo Cars Vann i Nordstan

I en jämn prestigefylld final mellan de stora biltillverkarna Volvo Cars och CEVT drog tillslut Volvo Cars med Mats Harrén och Dion Kajtazi det längsta strået mot CEVTs Mikael Josefsson och Kinan Alkashsman.
Volvo Cars var hårt pressade i det första finalpartiet men lyckades kämpa till sig en remi via dragupprepning och kunde sedan vinna Armageddon partiet. Näringslivet Möter Förorten i Nordstan, Göteborg lockade stor publik och skapade många härliga möten.  

Team CEVT och Team Volvo Cars


Team Göteborgs Hamn 

Näringslivet Möter Förorten hos Siemens


Lag Afry (tidigare ÅF) med Mustafa & Peter gick till semifinal

Efter en härlig eftermiddag hos Siemens Sverige där ungdomarna i många fall gjorde sina första besök på ett företag (och fick lära sig att skriva in sig vilket både var nyttigt och roligt!) vill vi tacka Siemens för deras support och gratulera de välförtjänta vinnarna Öhman (Tobias Övelius och David Bit Narva) som slog Kastell Advokatbyrå med Aryaman Sachdeva och Magnus Eriksson i finalen. Härligt också med Svenske Mästaren Erik Blomqvist på besök.

Team Öhman lägger upp taktiken!

Levels Vann i Stockholm!

Det blev Per Spångbergs digitala innovationsbyrå Levels som vann Näringslivet Möter Förortens höstevent på Centralstationen i Stockholm. Laget bestod av Ichtiar Bachtiar Iminov från Hallonbergen och Levels utvecklare Alemed Muganlinskij som vann en tuff och välspelad final mot TIN Fonder med fondförvaltaren Erik Sprinchorn och Santiago Grueso Cordoba. Det blev många möten, samtal och skratt på Stockholms Centralstation men också många välspelade partier i parschacket.

Ett stort Tack till samtliga sponsorer som gjorde detta möjligt och ett extra stort tack till Siemens och Öhman.
Nu blickar vi fram mot nästa event i Stockholm den 29:e Januari. Missa det inte!

        

KH Online vann i Malmö!

KH Online med Kabir H Och Sune Berg Hansen vann Malmöpremiären av Näringslivet Möter Förorten efter en seger i den spännande finalen mot Axis Communications.

Ett stort tack till alla deltagare och sponsorer för ännu en härlig eftermiddag med inkludering. Ett extra stort tack till Triangeln!

Husqvarna Group vann i Stockholm!

Efter hård kamp och en väldigt spännande final mot ÅF
(Peter & Antonio) vann Kezli Ong från Husqvarna Group och Abdinaasir Osman från Rinkeby vårens Näringslivet Möter Förorten på Centralstationen i Stockholm. Vi tackar samtliga spelare och sponsorer för en kul och givande eftermiddag. Nu tar vi sommarlov och laddar upp batterierna inför höstens events #naringslivetmoterfororten

Näringslivet Möter Förorten i Stockholm 29 Maj

Näringslivet Möter Förorten i Stockholm 29 maj

När: Nu på onsdag den 29:e maj
Var: Stockholms Centralstation
Vilken tid: 14.00 – 18.00
Kom och se profiler som förste svensken i rymden Christer Fuglesang, samhällsproffset Christer Sturmark och näringslivstoppar som Saeid Esmaeilzadeh, Pablo Bernengo, Nils Malmros m.fl och Supertalanger som Polina Otto spela parschack ihop med ungdomar från Rinkeby och Skärholmen. Eller testa på schack i vår pröva på hörna!
#naringslivetmoterfororten

Schema

14.00 – 14.50 Landslagsmannen och Stormästaren Erik Blomqvist utmanar allmänheten i blixtschack!

15.00 – 18.00 Parschacksturneringen där varje profil spelar ihop med en ungdom från Rinkeby eller Skärholmen

Rizo Pepic & Suhayra Mohammed vann i Linköping

Suhayra Mohammed och Rizo Pepic från Skäggetorp vann Näringslivet Möter Förorten i Linköping som arrangerades mitt i köpcentret Skäggetorp Centrum.


Det samspelta paret vann den spännande finalen mot Lag Saab.
Vi tackar Linköping, alla deltagare och samtliga sponsorer för ett fantastiskt event och blickar fram mot Näringslivet Möter Förorten i Stockholm, på Centralstationen onsdagen den 29:e maj 14.00 -18.00, med bland annat Dr Saeid Esmaeilzadeh och Christer Sturmark i startlistan.

 

David Lega Vann Näringslivet Möter Förorten i Göteborg


Kommunalrådet David Lega & Theo Storme vann Näringslivet Möter Förorten i Göteborg efter seger i finalen mot Volvo Cars (Mats Harren och William Vuong). Vi tackar alla deltagare, publik och sponsorer för en fantastisk eftermiddag i Nordstan som skapade många möten och nya vänskapsrelationer.

Extra tack till Näringslivet Möter Förorten i Göteborgs Huvudsponsorer Nordstan och CBC Investment Group.

Se partierna på  http://live.chessbase.com/watch/Business-Meets-Chess-Kids/

https://live.schack.se/naringslivet-moter-fororten-2019/goteborg/.

Varmt Välkomna till vårens events

Varmt Välkomna till Vårens Events!

NU SÖKER VI!
näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med och spela parschack med ungdomar från förorten.

Vi kör i:
Göteborg    fredagen   den 3:e  maj  14.30 – 18.00 i Nordstan
Linköping  fredagen   den 10:e maj 14.30 – 18.00 på Skäggetorp Centrum
Stockholm onsdagen  den  29 maj   14.30 – 18.00 på Centralstationen
Om du och ditt företag vill vara med och spela så kontakta oss på info@naringslivetmoterfororten.se   #naringslivetmoterfororten


Japp Tomas det är Christer Fuglesang du spelar med!

Zengun Vann Näringslivet Möter Förorten i Stockholm!

Efter hård kamp, många skratt och möten på och utanför brädet blev det byggkoncernen Zengun med CFO Stefan Lindh och Efrem Zerai från Kvarnbyskolan i Rinkeby som tog hem höstens upplaga av Näringslivet Möter Förorten. Duon visade upp ett fint samspel och besegrade Serendipity med Dr. Saeid Esmaeilzadeh & Abdimalik Mahmuud Bare från Rinkeby i finalen.
Vi säger Grattis! och passar på att tacka alla sponsorer, spelare och funktionärer som gjorde detta möjligt.
Nästa tillfälle i Stockholm är onsdagen den 29:e maj, lägg redan nu in det i kalendern.

Snart dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm!

Snart dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm
När: Onsdagen den 14:e November
Var: Centralstationen i Stockholm
Huvudeventet (parschacksturneringen) spelas mellan kl 15.00-18.00
Kom och se näringslivsprofiler som Saeid Esmaeilzadeh, Lena Arrelöv, Pablo Bernengo, Jeremias Andersson, Ilija Batljan, Ashkan Pouya och artisten Henry Bowers spela parschack med barn från orten!
Samtliga spelare i huvudeventet måste vara på plats senast kl 14.30!

FÖLJ PARTIERNA LIVE PÅ DENNA LÄNK https://live.schack.se/naringslivet-moter-fororten-2018/stockholm-host/tfd.htm

Föreventet med start klockan 14.00 ger vem som helst ur allmänheten möjlighet att utmana stormästaren och landslagsstjärnan Erik Blomqvist i blixtschack. Ni får 5 minuter och Erik endast 60 sekunder!

Välkomna!

Superentreprenören Alexander Pärleros klar för start!

Alexander Pärleros som driver Framgångspodden är klar för spel på Centralstationen onsdag den 14:e november.
Kom och titta på Alexander och andra näringslivstoppar och profiler när de spelar parschack med barn från Rinkeby och Skärholmen. 15.00 – 18.00 Fri entre!

Jeremias Andersson Klar för Näringslivet Möter Förorten!

Academic Work ägaren Jeremias Andersson är klar för spel! på Centralstationen onsdag den 14 november.
Kom och titta på Jeremias och andra näringslivstoppar och profiler när de spelar parschack med barn från Rinkeby och Skärholmen. 15.00 – 18.00 Missa det på egen risk!

Osman och Frisén vann på Smålandstorget!

Vinnare av vårt häftiga utomhuseventet på Smålandstorget i Stockholm blev Abdinajib Osman från Rinkeby och Håkan Frisén från SEB.

Ett stort tack till alla sponsorer och deltagare.
Ett extra tack till Pembroke och Ramirent för all hjälp och till Nordea som bjöd deltagarna på fika!  #naringslivetmoterfororten

MVB vann Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!

Efter en spännande final som avgjordes efter särspel var det Lars Göran Eklund från byggjätten MVB och Nabil Dogan från Gunnestorpsskolan i Tuve som tog hem Näringslivet Möter Förorten i Göteborg som anordnades på bästa exponeringsplats, mitt i köpcentret Nordstan.
Eventet skapade många viktiga och härliga möten och både spelarna och den stora publiken såg fram mot nästa gång.

Väldigt kul att de tre fotbollsproffsen Andre Calisir, Sebastian Ohlsson och Tom Amos från IFK Göteborg kom förbi och utmanade Gustav Törngren på en match. Schackuppladningen verkar ju ha fungerat utmärkt då de sedan vann dagens derby mot BK Häcken med 2-1.

Upptäck Hotel Svea!

Vill du eller ditt företag spela i Näringslivet Möter Förorten i Göteborg?

Fredagen den 27:e April kl 15.00 – 18.00 är det dags för Näringslivet Möter Förorten på bästa exponeringsplats mitt i Nordstan, Göteborg.
Nu söker vi näringslivsrepresentanter och företag som vill vara med och spela!
Det enda grundkravet är att ni kan schackreglerna.
Låter det intressant, tveka då inte att kontakta oss på
Klar för start är bland annat Pelaro Billeasings ägare Anders Wengholm. Här i aktion tillsammans med Adonai Amanuel.

FINANS SCHACK!

Ett nytt spännande initiativ i Stockholm av bolagen Didner & Gerge, Thomson Reuters och Finwire.
Årets turnering går lördagen den 7:e april 2018 på Thomson Reuters fina lokaler i centrala Stockholm.
Läs mer och Anmäl dig här: http://www.finansschack.se/

Endast 40 platser och 34 anmälda just nu så skynda er att anmäla er för att säkra er plats! #Finansschack2018

Finansgeniet Jan Ståhlberg & Yones Ben Yazza i aktion!

Näringslivet Möter Förorten i Göteborg!

Fredagen den 27 April är det äntligen dags för Näringslivet Möter Förorten i Göteborg! Mellan kl 15.00 och 18.00 kommer ledande näringslivsprofiler och kändisar att spela parschack i Nordstan tillsammans med barn och ungdomar från Göteborgförorterna.
Kom och kolla och se profiler som bland annat artisten Promoe och mediaveteranen Anders Kvarby i aktion.
Vill du eller ditt företag vara med och spela eller stödja projektet.
Tveka då inte att kontakta oss!
Ett stort tack till Nordstan, Business Region Göteborg och CSR Västsverige för det fruktsamma samarbetet!
Promoe och Khadija i aktion!

Mästarna

Efter en fantastisk dag på Centralstationen i Stockholm fick vi en vinnare av Näringslivet Möter Förorten 2017 i Investeraren Markus Örndahl och Abdimalik Mahmuud från Kvarnbyskolan i Rinkeby som slog Serendipityägaren Ashkan Pouya och Abdinaasir Osman från Rinkeby i den välspelade finalen
Foto: Lars OA Hedlund
Fler bilder från eventet tagna av Fotografen Lars OA Hedlund kan ses här

Dagens TV sändning

Här kan du följa dagens TV sändning från Näringslivet Möter Förorten från kl 14.30 – 18.30 med Viktor Åkerblom som programledare!

Nu är det dags!

Nu på fredag den 20 oktober är det äntligen dags för Näringslivet Möter Förorten i Stockholm. Kom till Centralstationen och se näringslivstoppar som Jan Ståhlberg, Saeid Esmaeilzadeh, Jeanett Paludan, Ashkan Pouya och Björn Eriksson spelar parschack med barn från förorten.
För att se fler deltagare besök vår Facebooksida:  https://goo.gl/CmdCWc
Och håll koll på vårt Twitterkonto där deltagarlistan avslöjas kontinuerligt https://twitter.com/NringsMFororten
Programmet 
13.30 – 14.30 Förevent där du har chansen att utmana stortalangen Santiago Grueso Cordoba. Du får 5 minuter och Santi bara 90 sekunder!
14.40 – 15.00 Förintervju med den förste svensken i rymden Christer Fuglesang!
15.00 – 18.00 Huvudeventet Parschacksturneringen
Så ta med vänner, familj, klasskamrater, arbetskollegor och affärspartners till Centralstationen på fredag.
Kan du inte komma, så håll utkik här på hemsidan och på Facebooksidan efter en länk till TV-sändningen som du kan följa från valfri plats.
Välkomna!

 

 

Årets event på Centralstationen

Årets Näringslivet Möter Förorten i Stockholm kommer att annordnas fredagen den 20 Oktober på Centralstationen.
Föreventet börjar klockan 13.30 där du har chansen att utmana en toppspelare i blixtschack.
Du får 5 minuter och toppspelaren endast 1,5!
Klockan 15.00 börjar sedan huvudeventet med bland annat förste svensken i rymden Christer Fuglesang i aktion.
Kom och kolla!

Foto: Caitlin Mooney
Christer Fuglesang i aktion!

Vilka långsiktiga effekter ger Näringslivet Möter Förorten?

Näringslivet Möter Förorten leder till många intressanta möten mellan människor med olika bakgrund som under en eftermiddag lär känna varandra. Flera av deltagarna håller kontakten efter eventet, träffas, bjuder in till familjemiddagar eller studiebesök på arbetsplatsen vilket ju motverkar segregation och hjälper integration samt skapar varaktiga vänskapsrelationer mellan familjerna.

Ett bra exempel på detta är 2016 års vinnare Rishta Farzana från Kvarnbyskolan i Rinkeby och Advokaten Magnus Eriksson som är delägare i Kastell Advokatbyrå.

Att Rishta och Magnus kom väl överens syntes i deras väl synkroniserade spel där de först vann sin grupp på full poäng, samt sedan finalen i imponerande stil.


Foto: Caitlin Mooney
Rishta har även varit på studiebesök på Magnus jobb tillsammans med äldre familjemedlemmar.
Ett utmärkt första steg mot hennes dröm att bli statsminister i Sverige!


Foto: Caitlin Mooney
Ett vinnande team på och utanför brädet!

På Magnus rekommendation har Rishta också börjat träna och spela schack i Innerstadsklubben Wasa SK, dit hon givetvis kom i sällskap med Magnus och sina föräldrar. Enligt rapporterna från huvudtränare Ingvar Gundersen har hon redan gjort stora schackliga framsteg och sprider på sitt sedvanliga sätt en god stämning och positiv energi runt omkring sig.


Foto: Lars OA Hedlund
Rishta i träning med Wasa Schackklubb.


Foto: Lars OA Hedlund
Schack är kul!

Och så är Näringslivet Möter Förorten!
I år fredagen den 20 oktober så missa det inte!


Foto:Caitlin Mooney
Betiel Gilazgi och Rishta Farzana under Näringslivet Möter Förorten 2016

Resultat - Näringslivet Möter Förorten 2016

Vinnare: Rishta Farzana från Kvarnbyskolan och Magnus Eriksson från Kastell Advokatbyrå blev vinnarna i Näringslivet Möter Förorten 2016. Foto: Lars OA Hedlund.

 

Näringslivet Möter Förorten vill tacka alla deltagarna som gjorde Näringslivet Möter Förorten i Stockholm 2016 till ett minnesvärt event.

Rishta Farzana, 3a i Kvarnbyskolan, Rinkeby och Magnus Eriksson, Kastell Advokatbyrå
Abdinassir Osman, 3b i Kvarnbyskolan och Mikael Mattsson, Copperstone
Betiel Gilazgi, 3c i Kvarnbyskolan och Johan Sigeman, Sigeman & Co
Robel Aredo, 4a i Kvarnbyskolan och Stefan Brandt, Lindskog Malmströms Advokatbyrå
Ali Wahid, 4a i Kvarnbyskolan och Göran“Farmen Göran” Terninger, TV 4
Laylan Brifkany, 4bi Kvarnbyskolan och Lennart Johansson, CiMalgo
Aya El Mellouki, 4bi Kvarnbyskolan och Jan Ståhlberg, EQT
Angelina Saliba, 4bi Kvarnbyskolan och Mikael Kadri, Monyx
Abdinajib Osman, 5ai Kvarnbyskolan och Ulrik Svensson, Electrolux
Ionut Ionescu, 5ai Kvarnbyskolan och Robert Unt, Ridebite
Khadija Ali Salim, 5bi Kvarnbyskolan och Promoe, Artist
Yasmine Elmi, 5bi Kvarnbyskolan och Jockum Wahlberg, Lexicon
Ajla Kartal, 5bi Kvarnbyskolan och Anders Kvarby, Anders Konsult
Seyit-Ali Ali, 5bi Kvarnbyskolan och Stefan Pettersson, Transcom
Abdullahi Kaber, 5bi Kvarnbyskolan och Johanna Valentin, Utsiktstornet
Malvan Hassan,5bi Kvarnbyskolan och Erik Wernberg, Cederquist Advokatbyrå
Tomas Foto, 4bi Kvarnbyskolan och Christer Sturmark, Fri Tanke
Esmir Musinovic, 5bi Kvarnbyskolan och Peter Berg, Entercard
Wictor Kortas, 5bi Kvarnbyskolan och Erik Söderlind, Kastell Advokatbyrå
Adonai Amanuel, 5bi Kvarnbyskolan och Anders Wengholm, Pelaro Billeasing

Resultat - Näringslivet Möter Förorten 2015

Vinnare: Abdinajib Osman, Rinkeby och Lennart Johansson, CIMALGO blev vinnarna i Näringslivet Möter Förorten 2015. Foto: Caitlin Mooney.

Näringslivet Möter Förorten vill tacka alla deltagarna som gjorde Näringslivet Möter Förorten till ett minnesvärt event.

Seyit Ali Ali  och Christer Sturmark, Fri Tanke
Esmir Musinovic och Christer Fuglesang, Astronaut
Ilhan Bashir Elmi och Sören Mellstig, Trelleborg
Yones Ben Yazza och Jan Ståhlberg, EQT
Affentra Kazantzidou och Jockum Wahlberg, Lexicon
Ajla Kartal och Kåre Gillstring, Affärsängel
Aziza Hakimova och Hans Westerberg, Swedbank
Ahmed Afgou och Carina Björkefors, Entercard
Abdinajib Osman och Lennart Johansson, CIMALGO
Khadija Hohamed och Steffan Pettersson, Transcom
Guleed Warsame och Mikael Kadri, Monyx
Andreas Bchara och Arvid Norman, Kinnevik
Adonai Amanuel och Jonas Granath, Polygon
Zainab Samir Hussein och Anders Wengholm, Pelaro
Jasmine Elmi och Susanna Berg, HP
Honzoda Narzuleva och Antonia Krzymowska, Krzymovski Juristbyrå