Amina & Björn vann i Skäggetorp

Det blev Amina Bekdash från Berzeliusskolan och Kommunalrådet Björn Alling som vann mitt i Köpcentrumet Skäggetorp Centrum. Det samspelta paret hade en kul eftermiddag ihop. Dock blev det en hel del drama i semifinalen där båda partiena slutade remi genom patt!

Linköpings Borgmästare Lars Vikinge var nöjd med sin partner Hamda som lyckades ge paret en fin vinst genom att sätta matt
Scandics hotellchef Roshan Malaltunga och Bisera
Entreprenören Jones Ali & Rayan i djup koncentration
Team Saab med Jolyana och Elin
Team LYSKRAFT med Sveriges Schackförbunds F.d. ordförande Ingvar Carlsson och Lilyan i ett spännande parti mot Civilingenjör Fransson med Jörgen och Amir
En stor anledning till varför arrangemanget gick så bra var Sam Grundel som höll koll på tekniken och Fereshteh Djalil Pour, lärare på Ulleviskolan i Skäggetorp som hjälpte till med allt möjligt.
Schack är kul!
Gabriel Nguyen och Raouf kämpade väl

Vi tackar Skäggetorp för denna gång och ett stort tack till alla deltagare, funktionärer och sponsorer som gjorde denna eftermiddag möjlig. Kul också att se så många ledande politiker och näringslivsproffs på plats i Skäggetorp. Vi hoppas att det kan leda till mer konkreta kontakter mellan lokalbefolkningen och stadens politiker och näringsliv då mångfalden man ser på Linköpings gator oftast försvinner när man kommer in på kontoret.

EnterCard stöttar schackevent för unga

För andra året i rad deltog EnterCard i schackturneringen ”Näringslivet möter förorten” i Gallerian i Stockholm. Eventet arrangeras av Schackakademin och Sveriges Schackförbund.

Eventet syftar till att motverka segregation genom att föra samman människor som inte brukar träffas och låta dem lära känna varandra på lika villkor över schackbrädet.

”Samarbetet med Schackakademin och Sveriges Schackförbund är en viktig del av EnterCards CSR-arbete. Både våra anställda och EnterCard som företag har ett starkt engagemang och intresse av att ge tillbaka till samhället. Därför är vi mycket stolta och glada över att vara en del av arrangemanget som syftar till att främja barn och ungas analytiska förmåga”, säger Carina Björkefors, Chief Development Officer på EnterCard.

Parschackturneringen går ut på att en person från näringslivet och ett skolbarn spelar tillsammans och gör vartannat drag. Alla lag spelar 4 matcher var och vinnaren i varje grupp går vidare till semifinal. Vinnare av årets turnering blev Rischta Farzana från Kvarnbyskolan och Magnus Eriksson från Kastell Advokatbyrå.

Totalt deltog 20 representanter från näringslivet och 20 elever från Kvarnbyskolan i Rinkeby.

Näringslivet tillsammans med förorten i Gallerian fredag 3 juni 2016

 

 

Precis som förra året deltog Monyx på schackeventet i gallerian ”Näringslivet tillsammans med förorten”. Eventet anordnas av Schackakademien med bidrag från sponsorer och är till för att marknadsföra schack som sport bland barn och ungdomar och motverka segregation. Det är också ett bra sätt att sammanföra människor från olika grupper som inte brukar träffas. Alla kan spela schack oavsett bakgrund, kön, ålder, språkkunskaper eller spelstyrka.

Spelformen är en parschacksturnering där spelarna gör vartannat drag och de får inte prata med varandra under partiet. Varje vuxen paras ihop med ett barn från Kvarnbyskolan i Rinkeby. Schacktävlingen är i World Cup format med ett gruppspel och sedan går de bästa från gruppen vidare till semifinal och sedermera final.

Mikael Kadri som arbetar som fondförvaltare, och som har spelat schack sedan 6 års ålder, spelade tre partier schack i kvalet med duktiga Magda från Kvarnbyskolan i Rinkeby. De första två partierna förlorade dem, men det sista partiet vann dem övertygande mot förra årets vinnare Lennart Johansson och hans spelpartner.

Schackakademien har skrivit om det lyckade eventet. Läs mer här ->